Federatiegenoten

Delftsche Studenten Bond

De Delftsche Studenten Bond is opgericht in 1897 en is daardoor een van de oudste gezelligheidsverenigingen in Delft. Met rond de vierhonderdvijftig enthousiaste leden wordt de vereniging gekenmerkt door haar hechte band. Sinds 1952 wordt er geborreld op onze societeit Tyche, een monumentaal pand met uitzicht op de Oude Delft. 

Bij de Delftsche Studenten Bond is iedereen gelijkwaardig. Onafhankelijk van hoe oud je bent mag je evenveel en heb je evenveel te zeggen. Op de DSB bestaat er een unieke verticale structuur met groeperingen genaamd ‘Colleges’, dit zijn vriendengroepen van verschillende jaargangen die ieder jaar nieuwe leden opnemen. Dankzij deze structuur kunnen eerstejaars gelijk hun plekje vinden midden in de vereniging.

Oude Delft 123
2611 BE, Delft
015-2122123
info@delftschestudentenbond.nl

E.S.V. Demos

Eindhovense Studentenvereniging Demos is de jongste van de drie studentenverenigingen van Eindhoven, opgericht in 1963 als alternatief voor de bestaande verenigingen. ESV Demos kenmerkt zich door gelijkwaardigheid van leden: eerstejaarsleden hebben evenveel rechten als ouderejaars. De ongeveer 300 leden komen voornamelijk van de Technische Universiteit Eindhoven en de Fontys Hogeschool Eindhoven.

Demos is een vereniging voor en door leden waar regelmatig activiteiten en weekendjes georganiseerd worden, en uiteraard is er iedere week een ledenavond. Demos is vele groeperingen in alle vormen en maten rijk, daardoor is er voor elk wat wils. De bar is doordeweeks vanaf 16.00 geopend en zijn er dan altijd wel leden aanwezig om gezellig te borrelen, samen te eten, of een goed gesprek te voeren. Demos is op 22 april 2016 officieel verhuisd naar haar nieuwe sociëteit De Keizer, een monumentaal pand omgebouwd tot moderne studentensociëteit in de binnenstad van Eindhoven.

Keizersgracht 17
5611 GC, Eindhoven
040-2440969
bestuur@demos.nl

Unitas Studiosorum Groningana

Unitas S.G. heeft zich sinds haar heroprichting in 1996 weten te ontwikkelen tot een hechte en traditionele studentenvereniging. Gelijkwaardigheid staat hoog in het vaandel en dankzij haar 250 betrokken, enthousiaste en actieve leden is Unitas tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Groninger studentenleven. Doordat Unitas een kleine vereniging is voelt iedereen zich er snel op zijn of haar gemak. Daarnaast ontstaan er binnen de vele verbanden die Unitas rijk is, zoals jaarclubs, disputen, huizen en genootschappen, snel hechte vriendschappen. Bij Unitas zul je de mooiste feesten meemaken, kennismaken met studentikoze mores en tradities, je ontwikkelen op vele gebieden en vriendschappen sluiten voor het leven.
Peperstraat 27
9711 PC, Groningen
06-23460135
senaat@unitassg.nl

SSR-Wageningen

SSR-W is een studentengezelligheidsvereniging waar, zoals het een Federatiegenoot betaamt, gelijkheid der leden hoog in het vaandel staat. Met bijna 800 leden is SSR-W een van de grootste verenigingen van Wageningen. Bijna alle leden vormen een jaarclub, waarmee op de maandagavond (en daarbuiten) geborreld wordt. Op de dinsdagavond sluiten veel leden aan bij de vele commissies en/of één van de 19 verenigingshuizen. SSR-W kent daarnaast negen Disputen die op de woensdagavond de binding tussen de jaren vergroten. Tussen de Disputen heerst een gezonde rivaliteit.

In 1931 is SSR-W opgericht met een gereformeerde grondslag, deze grondslag is echter in de jaren zeventig verdwenen. De vereniging introductie tijd staat in het teken van het leren kennen van jaargenoten en het bijbrengen van de tradities en mores van de vereniging.

Generaal Foulkesweg 30
6703 BS, Wageningen
0317-419006
bestuur@ssr-w.nl

UMTC

Sinds november 1949 maakt Studentenvereniging UMTC onderdeel uit van het rijke Utrechtse studentenleven inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige gezelligheidsvereniging met ongeveer 375 leden. Zowel studenten van de Universiteit als de Hogeschool zijn lid. De vereniging wordt gekenmerkt door haar kleinschalige karakter. De betrokkenheid van leden is groot en gelijkwaardigheid is een belangrijk beginsel binnen de vereniging, net als bij onze Federatiegenoten.

Voorstraat 64
3512 AS, Utrecht
06-81953049
abactis@umtc.nl